Blogg

Nanne i siffror

Nanne Bergstrand när han presenterades som Kalmar FF:s nye tränare i oktober 1997. Foto: Joy Lindstrand/Östran

Ingen har tränat Kalmar FF så länge som Nanne Bergstrand. Och ingen annan KFF-tränare har ens varit i närheten av hans framgångar: SM-guld, totalt fyra uppsättningar medaljer, ett cupmästerskap och ytterligare två cupfinalplatser.

Redan 2007 blev Nanne Bergstrand Kalmar FF:s meste tränare genom tiderna, när han passerade legendariske Gösta Carlssons notering på 184 seriematcher.

Nu är Nanne uppe på 295 matcher som ansvarig KFF-tränare – och det bara i allsvenskan.

Lägger man till de två säsongerna på nästa högsta nivån – 1998 och 2003 – blir det totalt 351 matcher. Och plussar man på med matcher i olika svenska och europeiska cuper samt kval- och träningsmatcher blir slutsiffran smått otroliga 565 matcher. 298 av dem har han vunnit. Två vinster till så har Nanne alltså coachat KFF till 300 segrar.

Men man ska kanske komma ihåg att efter förra gången Nanne sa upp sig, i juli 1999 för att bli tränare i Helsingborg, låg Kalmar FF femma i allsvenskan. Sedan Nanne meddelat att han skulle sluta efter säsongen vann KFF bara en enda match och åkte till slut ner i superettan.

Mer siffror – och en massa annat förstås – om Nannes tid i Kalmar FF i tisdagens Östran.