Blogg

Tuffe Uffe och Teitur

Trätobröder. KFF:s Ulf Nordenhem i vit tröja i bakhasorna på Östers isländske center Teitur Thordarsson.  (Foto ur Brunnhages ”Fotboll 1981”)

Östers islänning Teitur Thordarsson avskydde att spela mot Kalmar FF:s Ulf Nordenhem, som var specialist på att driva Teitur till vansinne.

I en minnesvärd match rullade de runt på löparbanan och slogs med varann. En annan gång, när domaren dömt nedsläpp, gick Uffe fram mot Teitur och när domaren släppte bollen drog han till islänningen över smalbenen så det sjöng om det. Att försöka träffa bollen var det inte tal om. Uffe försvann därifrån utan att röra en min medan Teitur låg och vred sig och hoppades att benpiporna inte gått av. Domaren trodde förmodligen inte sina ögon och kom sig inte ens för att varna KFF-hårdingen.

Uffe fanns på plan i 16 derbyn 1977-1986 men blev kvar bänken i 90 minuter i augustimötet på Fredriksskans 1984 så att han, som det påståtts på sina håll, skulle ha spelat 17 Smålandsderbyn är inte korrekt. Teitur medverkade i åtta derbyn 1978–1985.