Blogg

Folke Ellborg är död

Givetvis finns Folke Ellborg med på Kalmar FF:s Wall of Fame på Guldfågeln Arena. Så här såg det ut när han inspekterade bilden på sig själv 2011. (Foto: Ulrika Bergström/Östran)

En av de viktigaste personerna i Kalmar FF:s historia har gått ur tiden. Folke Ellborg var östgöte men kom till Kalmar 1964 och blev direktör på Sparbanken. Sedan Bertil Agborg flyttat till Skottland 1972 efterträdde Folke Ellborg honom som ordförande i KFF. När Folke avgick 1976 spelade Kalmar FF i allsvenskan igen för första gången på mer än 20 år.

Hans andra ordförandeperiod 1989–1992, präglades av hårt arbete för att få KFF:s ekonomi i balans. 1993 efterträddes han av Ronny Nilsson men Folke fortsatte vara djupt engagerad i föreningen och det var inte många matcher han missade genom åren.

Så sent som för två veckor sedan hörde han av sig på telefon för att säga några vänliga ord om något jag skrivit i tidningen. Han berättade utan omsvep hur sjuk han var, men det var inget som märktes när man talade med honom. Vi pratade fotboll och KFF-historia i bortåt en timme och Folke var precis lika engagerad, entusiastisk och glasklar som alltid.

Folke Ellborg blev 89 år gammal.