Blogg

Derbylirare som vet vad han snackar om

Kalmar FF:s Håkan Arvidsson hyllas av Östra Smålands legendariske chefredaktör Berndt Ahlqvist för att ha toppat den allsvenska spelarbörsen i maj 1982. (Foto: Peter Lidengren/Östra Småland)

Ingen är mer lämpad att jämföra fotbollsklimaten i Kalmar och Växjö än Håkan Arvidsson från Pukeberg och Nybro. Han spelade i Kalmar FF 1973 och 1981–1987 och i Öster 1974–1980. Totalt  spelade han 17 Smålandsderbyn, nio för KFF och åtta för Öster.

Så här står det i fotbollsforskaren Torbjörn Anderssons bok ”Spela fotboll bondjävlar, del 1” som kom ut 2011:

”Håkan Arvidsson, med rika erfarenheter från bägge klubbarna, menar också bestämt att fotbollskulturen är mer genuin runt Kalmar FF, som mer är hela bygdens lag. Han exemplifierar med att om han går in i en butik fyra mil från Kalmar, så är det fem av tio som börjar prata fotboll med honom, mot bara en eller två stycken på samma avstånd från Växjö. Arvidsson pekar på att det alltid har skrivits långt mer om Kalmar FF i Kalmarpressen än om Öster i Växjös tidningar.”