Blogg

Tåget väntade inte i Hovmantorp

För på dagen 80 år sedan, den 12 juni 1932, reste ett reservspäckat Kalmar FF till Hovmantorp för att spela andra omgången i Smålands-DM.

Ja, när man satte sig på tåget hade man bara fått ihop tio man, men under uppehållet i Trekanten lyckades man få kvarterslaget Kvarnholmens BK:s center Bergström att ansluta till KFF-truppen.

Men det blev en rumphuggen tillställning mot kronobergarna. När det stod 3–3 efter 90 minuter och var dags för förlängning ville kalmariterna inte vara med längre.

Så här referades händelseförloppet i Östran:

”Sex reserver och Gustavsson ensam ordinarie i kedjan! Trots allt lär gänget ha spelat smånätt och lett i målfabrikationen, och 3–3 mot hemmastarka Hovmantorp är närmast hedersamt, hur underligt det än låter. Som skäl för sitt avstående från vidare spel uppgavs att tåget inte väntade längre, men snälla, det går la’ flera tåg, eller förhindrade viktigare intressen i Kalmar ett inväntande av halv 11-tåget?

Det är inte utan att Hovmantorpsmatchens avslutning verkar snöplig ur Kalmarsynpunkt och vi tro oss veta att den inte just mottagits med odelad entusiasm i ledande FF-kretsar.”