Blogg

Ingen ända på debatten...

Det tycks inte vara någon ända (sorry!) på upprördheten över Johan Wilands bakdel. Det är inte utan att moralpaniken påminner en del om reaktionerna på en viss film våren 2007. Den gången var det Lasse Johanssons rumpa som ställdes ut till allmänt beskådande. Och en del annat…

Skärmdumpen här nedanför är hämtad från Expressens hemsida.

Har du glömt bort detta odödliga cineastiska mästerverk kan du se filmen på nytt om du klickar här.

Östrans Joakim Carlsson menade att det den gången kändes som om man – med Hasse Alfredsons ord – ”försökte pussla ihop två kärringar till en tittarstorm”.

Tyvärr ligger inte hans text kvar på nätet, men med gott sinne för proportioner konstaterade redaktör Carlsson att om fotbollsspelare ”leker clowner en stund är det inte allvarligt. Men att det kan få media, politiker och näringslivsföreträdare att uppträda som pajasar är betydligt mer betänkligt.”

Så sant som det är skrivet. Den gången för fem år sedan, liksom nu.