Blogg

Glödheta 1964

Trillingarna hade Växjö som bas under sin korta karriär. Det påstås att bröderna Lars och Olle Nilsson sedan hamnade i Eslöv respektive Överum. Vart Majsan Mattsson tog vägen vet man inte riktigt.

Allra längst in i Östrans gamla bildarkiv finns en kartong med påskriften ”oidentifierade negativ”.

Det har jag skrivit dit bara för att ingen ska förskingra innehållet innan tidningens läsare fått ta del av de skatter lådan egentligen innehåller.

Jag brukar då och då fiska upp en bild ur den och publicera på det lördagsuppslag som kallas för ”Torget” (och som enbart finns i papperstidningen).

Vänder man på kartongen hittar man nämligen den mer sanningsenliga varudeklarationen ”Poporkestrar av äldre datum”. Där finns massor av mer eller mindre osannolika tidsdokument. Till exempel bilden på gruppen Trillingarna här ovanför.

Lars och Olle Nilsson var småländska enäggstvillingar. De slog sig samman med Majsan Mattsson från Kiruna och gjorde stor succé på Folkparkernas artistforum i Eskilstuna 1964.

Trion fick göra EP:n ”Det öser ner”, vars titelspår någon vänlig själ lagt upp på Youtube. (Obs: Det tar cirka 15 sekunder innan musiken kommer i gång).

Men fler skivor blev det inte, bröderna sägs ha satsat på bankkarriärer medan Majsan ska ha blivit lärarinna.

När jag skrev om Trillingarna i tidningen påstod jag att bröderna Nilsson kom från Lenhovda. Men det gjorde de inte alls, ringde en dam i Kalmar vid namn Åse och berättade för mig. Hon är liksom bröderna uppvuxen i Hovmantorp och ingen annanstans. Det visste hon alldeles bestämt för hon hade varit skolkamrat med dem.

Från Hovmantorp kom förresten också Jan-Inges orkester. Den var lite på tvärs, som man kan se på bilden här nedanför…