Blogg

Det var värre förr

Skräckbild. (Foto: Peter Lidengren/Östra Småland)

Det var faktiskt värre förr. Åtminstone för exakt 25 år sedan.

Sommarvädret 1987 var det sämsta man varit med om. Just den 14 juni detta år tog Kalmar FF emot Gais på Fredriksskans. Regnet vräkte förstås ner, en modfälld skara om drygt 1.000 huttrande personer fick se ett generande värdelöst hemmalag förlora hur rättvist som helst med 3–1 mot Gais.

Mycket värre kan det väl knappast bli här i världen.

Fast på just den här frisparken blev det i alla fall inte mål för göteborgarna.

KFF:s reducering ombesörjdes för övrigt av Peter Engström (bilden till höger), om nu någon minns hans A-lagskarriär. Peter gjorde totalt två seriemål för KFF; det andra i hemmamatchen mot Myresjö på hösten samma år. Den gången blev det stryk med 4–3.